Captain Mac
Kanaalweg 30
3526KM Utrecht
Tel: 030-2270349
E-mail: info@captainmac.nl
Kvk: 56077203
English

Openingstijden

Bezoek-uren:
Maandag09:00-17:00
Dinsdag09:00-17:00
Woensdag09:00-17:00
Donderdag09:00-17:00
Vrijdag09:00-17:00
In het weekend gesloten
Bel direct Stuur bericht
Schrijf een review op Google
Schrijf een review op Facebook

Vochtschade Reparaties

Reparatie van MacBook Logic Boards bij vochtschade, hoe werkt dat?

Bij maar weinig reparateurs wordt hier een boekje over opengedaan, dus Captain Mac geeft op deze pagina graag uitleg over wat het repareren van Logic Boards bij vochtschade allemaal inhoudt!
We hebben veel ervaring met Logic Board reparaties en hebben in de loop der jaren veel geavanceerde microsoldeer-apparatuur vergaard, waardoor we een hoog slagingspercentage hebben van 90%.
Ook bieden we standaard 12 maanden garantie op alle Logic Board reparaties.

Dit zijn de redenen dat een hoop (grote) reparateurs hun Logic Board reparaties aan Captain Mac uitbesteden.
Wat we voor jou (of je bedrijf) kunnen doen, leggen we hieronder uit.

Heb je vochtschade en wil je gewoon geholpen worden?
Neem direct contact op

Heb je een repairshop en wil je ook graag zakelijke klant worden van Captain Mac?
Klik dan hier!

Onder de microscoop...

Het eerste dat we doen, na het compleet uit elkaar halen van je MacBook, is een visuele inspectie met behulp van de microscoop. Deze Amscope microscoop heeft een optische zoom van tot 40x. Zo kunnen we zelfs de kleinste micro-schade als gevolg van corrosie ontdekken. Samen met behulp van uitgebreide schematische weergaven van elk type moederbord kunnen we zo ontdekken welke functionaliteit van je moederbord ermee opgehouden is.

MultiMeten is weten

Met behulp van een multimeter, gaan we na of er ergens kortsluiting is ontstaan, en kunnen we de werking van componenten verifiëren. Zo kunnen we ook vaststellen of er onder een IC of BGA chip sluiting is ontstaan, die je anders met het oog zou missen.

Microsolderen van aangetaste componenten

Onder de microscoop kunnen we met behulp van een Hakko- en een JBC microsoldeer-station de aangetaste componenten repareren of vervangen. Dat kan gaan om zogenaamde IC-chips of de sporen (traces) daarnaartoe die hersteld moeten worden.

Hot Air Station

Sommige componenten vragen om het zwaardere geschut. Met ons Quick Hot Air Station kunnen we componenten met meerdere pins of BGA chips vervangen en waar nodig de aangetaste soldeerverbinding onder chips reflowen.

DC Power Supply voor analyse en kortsluiting vinden

Met een zogenaamde lab-voeding kunnen we zien hoeveel stroom je Mac verbruikt, en aan de hand daarvan het probleem categoriseren. Ook wordt deze voeding gebruikt om stroom in bepaalde circuits te genereren en zo kortsluitingen in het bord op te sporen.

Ultrasoon reinigen

De laatste stap is het ultrasoon reinigen van het Logic Board in onze grote Crest Ultrasonic Cleaner geimporteerd uit de USA. Daarmee verwijderen we evt achtergebleven soldeerresten (flux) maar ook nog aanwezige vuiligheid onder BGA chips. Dit zorgt ervoor dat we kunnen garanderen dat de corrosie zich niet meer verder uitbreidt en is de reden waarom we standaard een jaar garantie geven op al onze vochtschade-reparaties aan MacBook Logic Boards.

Contact

Meld een reparatie aan of stel een vraag. Neem direct contact op
1.

Selecteer je Mac type.

Om te starten met je Mac aan te melden bij Captain Mac, selecteer je type Mac uit de lijst. Staat je type er niet tussen, kies dan voor 'Anders'.

2.

Geef het Serienummer op.

Je vind dit in het Apple-menu ( linksboven) onder 'Over deze Mac' Gaat je Mac niet aan? Kijk dan onderop de bodemplaat(MacBooks) of onderop de voet(iMacs).

3.

Bevestiging.

Na versturen van je bericht, krijg je een bevestiging van Captain Mac. Vervolgens kun je je Mac inleveren bij Captain Mac of per pakketpost aan ons versturen.