Captain Mac
Kanaalweg 30
3526KM Utrecht
Tel: 030-2270349
E-mail: info@captainmac.nl
Kvk: 56077203
English

Openingstijden

Bezoek-uren:
Maandag09:00-17:00
Dinsdag09:00-17:00
Woensdag09:00-17:00
Donderdag09:00-17:00
Vrijdag09:00-17:00
In het weekend gesloten
Bel direct Stuur bericht
Schrijf een review op Google
Schrijf een review op Facebook

iMac Reparaties

iMac Reparatie

Als je iMac traag is, kun je hem bij ons laten upgraden met een SSD of meer RAM geheugen. Maar je kunt ook bij ons terecht bij ergere problemen, bijvoorbeeld in het geval dat je iMac helemaal niet meer aan gaat, of wel aan gaat, maar niet meer helemaal opstart. Heb je een 2011 model met videokaart-problemen? Of bijvoorbeeld een iMac Retina die niet meer aan gaat? Kom er gerust eens mee langs en wij repareren het voor je! Kijk hieronder voor een aantal veel-voorkomende reparaties. Staat jouw issue er niet tussen, neem dan contact op en stel gerust je vraag.

Neem direct contact op

Upgrade met SSD (Solid State Drive)

De meeste iMacs (zelfs de nieuwere modellen) bevatten nog altijd een conventionele harde schijf. Zo’n harde schijf is gebaseerd op oudere technologie waarbij draaiende schijfjes (platters) beschreven worden door een lees- en schrijfkop. Die kop moet heen en weer bewegen en mede daardoor wordt een harde schijf langzamer als gevolg van slijtage aan de bewegende onderdelen. Wij vervangen je harde schijf voor een SSD, daarmee worden de lees- en schrijf-snelheden van je computer een factor 5 tot 8 hoger. Daarnaast migreren we al je huidige data naar de nieuwe SSD. Daardoor start je iMac op in een mum van tijd en openen programma’s en bestanden een heel stuk sneller! In sommige modellen iMacs kunnen we bovendien de SSD naast de bestaande schijf plaatsen.

RAM Geheugen laten upgraden

Het werkgeheugen van je iMac (ook wel RAM) is in de meeste gevallen uit te breiden.
Dit is vooral verstandig wanneer je wat zwaardere (grotere) programma’s draait, zoals de meeste beeldbewerkingssoftware van bijvoorbeeld Adobe, of audio gerelateerde software draait. Maar ook als je graag veel programma’s tegelijk open hebt staan kan dit je Mac een stuk soepeler maken.
Bij sommige iMacs heeft Apple besloten, in al haar wijsheid, om het RAM geheugen op het moederbord te solderen, dat geldt bijvoorbeeld voor de 21,5-inch iMac uit 2014 en 2015. 

iMac gaat niet meer aan

Je drukt op de aan-uitknop en er gebeurt… helemaal niets!
Vaak is er in dit geval iets mis met de voeding (power supply) van je iMac.
Voor de meeste modellen hebben we voedingen voorradig, zodat we je heel snel weer aan een werkende iMac kunnen helpen.
In sommige gevallen is de voeding nog wel werkzaam, maar is er iets mis op je moederbord (ook wel Logic Board). 
In alle gevallen ben je bij ons aan het juiste adres voor een reparatie.

Contact

Meld een reparatie aan of stel een vraag. Neem direct contact op
1.

Selecteer je Mac type.

Om te starten met je Mac aan te melden bij Captain Mac, selecteer je type Mac uit de lijst. Staat je type er niet tussen, kies dan voor 'Anders'.

2.

Geef het Serienummer op.

Je vind dit in het Apple-menu ( linksboven) onder 'Over deze Mac' Gaat je Mac niet aan? Kijk dan onderop de bodemplaat(MacBooks) of onderop de voet(iMacs).

3.

Bevestiging.

Na versturen van je bericht, krijg je een bevestiging van Captain Mac. Vervolgens kun je je Mac inleveren bij Captain Mac of per pakketpost aan ons versturen.